Felle schaakstrijd in Dokkum

Achter de ongenaakbare koploper Robert Stallinga roeren de achtervolgers zich danig. Geen enkele partij op de laatste competitieavond eindigde in remise.

Bernard Keizer trof trouwens in Gosse Wiersma wel zijn gelijke. Na wat afruilen stond hij ongemakkelijk maar zijn remiseaanbod werd door Wiersma subiet afgeslagen. Pas na de inzet van beider torens werd de strijd echt hard. Vrij onverwacht kon Keizer profiteren van de betere samenwerking van zijn troepen. Na een foutje van Wiersma won hij tenslotte ook nog.

Cris J. Jellema verraste opponent Durk Wassenaar met de zogeheten Scandinavische opening, op jacht naar de koninginnenpion. Urenlang draaide de strijd om dit centrumstuk. Jellema moest dameruil toelaten, maar redde zich door een vernuftige lange rokade. Hij bekroonde zijn goed  spel met een onweerlegbare mat aanval.

Aanvallen deed ook Alle Vlasma, zelfs nadat hij tegen Peter Smit een paard had verspeeld. Op slinkse manier wist hij de vijandelijke dame in te sluiten, waarmee het pleit was beslecht.

Frank van Bolhuis verslikte zich in zijn eigen aanvalsplan rondom de ver opgerukte koningspion. Riemer Sinia veroverde daarna de macht in het centrum en schoof gladjes door naar partijwinst.

Overige uitslagen: Nils Venema- Jos Visser 0-1, Jaap van der Pol – Marten Koopmans 0-1, Axel Honselaar – Douwe Kuipers 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven