Christian Torensma wint jeugdschaaktoernooi Dokkum

Het jaarlijkse jeugdtoernooi van schaakclub De Donger is gewonnen door de twaalfjarige Christian Torensma uit Leeuwarden. Hij eindigde gelijk met Gerbrich Kroon uit Ten Boer, maar won hun onderlinge duel. In de hoofdgroep bleven zij Leandro Slagboom, ook uit Leeuwarden, een half puntje voor.
Er deden in totaal 42 jeugdige schakers mee, in leeftijd variërend tussen 6 en 15 jaar en verdeeld over 5 groepen. Plaats van handeling waren de ruime zalen en kantine van gebouw Nehemia, achter de watertoren in Dokkum.

Dezelfde Christian Torensma had een week eerder ook al een groep van het Dokkumer volwassenentoernooi op zijn naam geschreven. Zijn broer Dylan moest nu in groep B de eer laten aan Melle Dijkstra, uit Beetsterzwaag. Martijn Kooistra, uit Leeuwarden, werd hier derde.

In groep C greep Jelle-Jan de Zwart uit Damwâld de prijs, vlak voor Fin Versteeg en Ralf Westerhuis. De lokale favoriet Berend Adema bleef steken op de vierde plaats.

Van het tiental in groep D was Jesse Bosker uit Sneek de sterkte, gevolgd door Riven Pejic, uit Oudehaske en Simone de Zwart uit Damwâld. Goede vierde was hier debutant Peter Groen uit Dokkum.

Groep E werd gewonnen door Rens ten Kate, uit Sneek. Hij scoorde een half punt meer dan Eli Alia Jorritsma uit Groningen en Adam Shlomo uit Leeuwarden. Marijn Halma uit Dokkum werd hier knap vierde, vlak voor zijn Donger-clubgenoten Yaniek van der Pol en Brent Beukema. Arbiter van het toernooi was Alle Vlasma.

De gedetailleerde uitslag:

Het fotoverslag (klik op een foto om te vergroten):

« van 3 »

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archieven