Koopmans houdt stand tegen Wassenaar

In ronde 23 werden slechts zeven partijen gespeeld. Reitze Koopmans speelde met zwart tegen Durk Wassenaar een partij die pas eindigde in de late uurtjes. Na de Bird opening van Wassenaar probeerde Koopmans een kwaliteit te winnen. Dit werd doorzien door Wassenaar  en won daarop prompt een pion. Na een lange harde strijd kon Koopmans  bewijzen dat de vijandelijke pluspion geen winst  opleverde waardoor de partij verdiend in remise eindigde.

Marten Koopmans hield Alle Vlasma vanaf de aftrap van de partij in de houdgreep. Daarna werd Vlasma overspeeld door twee goed samenwerkende paarden van Koopmans. Na een verkeerde torenzet van Vlasma dreigde niet te pareren materiaalverlies, waarop hij meteen opgaf.

Pé Kooistra verdedigde zich in eerste instantie prima tegen Douwe Kuipers en hield goed stand. Kuipers kon echter voor zijn Dame open lijnen creëren  waarmee hij een mat aanval inzette. In het eindspel moest Kooistra alsnog berusten in een nederlaag door een familieschaakje van zijn opponent.

Piet Hania en en Frank van Bolhuis speelden een Spaanse partij  waarbij beiden de spanning opvoerden. In het eindspel werd Van Bulhuis echter te onvoorzichtig met een opmars van een paard. Die sneuvelde waarop Van Bolhuis het voor gezien hield.

Overige uitslagen: Pieter van Kammen-René Wijnstra 1-0;Peter Smit-Jos Visser 0-1;Riemer Sinia-Jaap vd Pol 1-0

 

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven