De Donger 3 verslaat directe concurrent voor de titel Bakkeveen 2

Ons derde team deed woensdagavond goede zaken in en tegen Bakkeveen ; een 2,5 – 1,5 overwinning brengt ons wederom de koppositie in klasse 4 met een geweldige uitgangskans voor het kampioenschap : een gelijkspel volgende maand thuis tegen Drachten 3 betekent voor ons team de felbegeerde titel.

Het begint allemaal zo treurig vanavond in het rustieke restaurant de Stripe , prachtig in het bos gesitueerd : Peter Smit schaakt op bord 3 tegen Bakkeveen voorzitter Jelle Bergsma aanvankelijk een gelijk opgaand duel , maar raakt volledig de weg kwijt na een onschuldig schaakje middels de zwarte dame met fictieve torenafname dreiging ; Peter ziet het veilige vluchtveld F2 volledig over het hoofd en geeft pardoes onnodig op na krap een half uur spel : 0-1 tegen , daar waren we niet voor gekomen vanuit Dokkum.

Korte tijd later hoor ik van onze kopman Theo de Jong dat hij op het eerste bord remise heeft geaccepteerd tegen de jonge Jack Zeilstra in een middenspel van o.a. dame tegen 2 torens ; wellicht iets te vluchtig aangenomen die draw maar Rene zou op bord 2 gunstig staan als compensatie naar zijn zeggen……Ik dacht nog op dat moment , dit wordt linke soep , want ikzelf zat nog middenin een nogal ongelukkige krampachtige openingssituatie , dus ik moest maar vertrouwen op Theo's uitspraak…..twijfels , twijfels , spanning , spanning……..

Inderdaad blijkt dat onze Rene Wijnstra op het tweede bord gelukkig een zeer degelijke aanval opbouwt tegen de sterke Daan de Jong ; met al zijn stukken zet Rene een ware slagaanval op tegen de Bakkeveen opponent die met al zijn zwaar materiaal noodgedwongen terug moet naar de aanvangslijn ; zo ontspint zich een onontkoombaar netwerk , zeg maar rustig wurggreep gecomponeerd door onze Rene wat uiteindelijk leidt tot een eclatante zege voor de uit club speler : het resultaat nu : het staat weer gelijk : 1,5-1,5!!

De beslissing moet dan logischerwijs vallen op bord 4 waar ondergetekende kampt met de sympathieke Bakkevener Berend Joustra : beiden trachten gelijktijdig een aanval op te bouwen , wat in het middenspel leidt tot een waarlijk explosieve stelling , wat gelijk publiek trekt. Na een gunstige paard afruil neemt zwart toch het initiatief ; de Donger stukken werken goed samen , wat na een aantal schaakjes leidt tot torenwinst . Ik zie , schaakblind , nog direct mat over het hoofd en heb daarna nog een twintigtal zetten nodig om Berend definitief schaakmat te zetten , maar a la , rond elf uur is de teamwinst een feit en dat telt.

Het spreekt voor zich dat we als team onszelf trakteren op een lekkere pint en de thuisreis verloopt vanzelf bijzonder gezellig en ook nog lekker snel via de Syntrale As……………

Wim Reijnders

Teamcaptain de Donger 3.

2 Responses to “De Donger 3 verslaat directe concurrent voor de titel Bakkeveen 2”

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven