De Donger 3 wint ruim van Schaakcombinatie Leeuwarden 3

Uitslag SC Leeuwarden 3 – De Donger 3,  ½ -3 ½

Henk Hartsuiker – Rene  Wijnstra      0-1

Fedde v/d Laan – Frank van Bolhuis     0-1

Siebolt Visser – Riemer  Sinia  ½ – ½

Corine Hofman – Peter  Smit       0-1

Naar het ruime wijkcentrum Bilgaard via een ommelandse route van Hantum en het kop-eind Wierum helemaal naar Buitenpost en dan naar Leeuwarden via de Groninger Straatweg en uiteraard laat weer terug.

Het team uit Leeuwarden bediende zich van 2 invallers vanwege de griep. Aan bord 2 ontspon zich een stevige partij waarbij wit via een verkeerde manoeuvre zijn dame aan de wilgen hing. Weldra onstond er zoveel aanvalsdruk van zwart met gedwongen loper en toren ruil en een schaak door de dame waardoor zwart opgaf.

Ook Peter moest tegen de dame alle zeilen bijzetten, hij slaagde erin om een aanval van wit teniet te doen en de zaak goed af te ronden. Toen was het 0-2 ongekend!

Met Riemer werd in de wandelgangen afgesproken om aan te sturen op remise tegen een speler met een aanmerkelijker hoge rating.

Nu was het lang wachten op Rene, eerst moest hij behoedzaam een aanval van zwart teniet doen door de g-pion. Daarna leek het een eeuwig schaak te worden doch Rene kon na enig wikken en wegen ook zijn vlag hijsen.

Al met al een zgn. monsteruitslag voor de Donger 3 , we hadden blijkbaar allen een goede dag.

Groet, Frank

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven