BEKERTEAM VAN DE DONGER VERSLAAT SCL

In de tweede bekerronde van de Friese schaakbond versloeg het viertal van De Donger uit Dokkum het kwartet van SCL uit Leeuwarden. Het kleine overwicht op papier werd op het bord waargemaakt.

Teamcaptain Cris Jellema kon zijn koningsaanval al vanaf het middenspel doordrukken en verdiend winnen. Zoiets deed ook kopman Amir Nicolai, zij het na strijd op meerdere fronten.

Olaf Cliteur nam veel risico op zijn koningsvleugel maar bereikte na dameruil de remisehaven.

Jan Eelkema volgde hem, na agressief en fantasierijk spel.

In de eigen competitie, op de bovenzaal van hotel Van der Meer, waren de uitslagen niet bijster verrassend. Tegen routinier Durk Wassenaar bereikte Bauke Vroom lange tijd weinig. In het vierde uur bleken zijn beide lopers sterker dan de ene toren, in een pionneneindspel.

Alle Vlasma en Pieter van Kammen leverden een subtiel gevecht om elkaars pionnen. Na massale afruil besloten ze tot remise.

Met een vroege dame-uitval bracht Bernard Keizer Marten Koopmans van de wijs. In een open partij verspeelde deze onnodig een paard op zijn zwaar belaagde koningsvleugel, waarop verlies volgde.

Reitze Koopmans schaakte al vroeg een toren van Hein B. Visser, die daarna in de overlevingsstand nog flink volhield, maar tenslotte sneuvelde.

Hetzelfde overkwam Nils Venema tegen Douwe Kuipers met een paard, in een aanvallende partij.

Tussen Riemer Sinia en Jaap van der Pol werd het evenwicht nooit doorbroken en dus remise ingevuld.

Vuurwerk was er wel bij Frank van Bolhuis en Sjouke Sinia. Laatstgenoemde was in het begin wat achteloos naar zijn pionnen, wat hem in het eindspel fataal werd.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven