Drukke Schaakavonden  voor  De Donger

Afgelopen maandag 24 oktober werd in Burgum  de lokale schaakvereniging NEO 1 bestreden door  het eerste team van De Donger. Het Dokkumer team   won eenvoudig in de 1e klasse A en staat momenteel op kop in  de Klasse 1A  van de Friese Schaakbond. Amir Nicolai  en Olaf Cliteur wonnen hun partijen en Mark Folbert   werd beloond met een  half punt. Cris Jellema  verloor helaas  zijn partij.

Een dag later  in de Bowling  in Eastrum moest het tweede   team aantreden tegen  de reserves  van Schaakvereniging Schaakwoude. Op het eerste bord  speelde  Bauke  Vroom tegen  Bernard Keizer die  verlaat was wegens een geboorte van  een kleinkind.   Bauke  kreeg een  voordeel door een plus pion.  Keizer  kon de hele avond door ploeteren maar kon niet  ontkomen aan de  nederlaag.
Alle Vlasma speelde tegen Christiaan Houpst  en gingen beiden ten aanval. Vlasma wist een   pion te winnen  maar daardoor kon ook Houpst kansen  creeëren.  Na wat dreigingen  werd er toch besloten tot remise. 
Marten Koopmans bestreed  Jaap Miedema en forceerde  een doorbraak  waarna  Miedema opgaf.
Invaller Wiebe de Jong moest op de vierde stek de ervaren  Pieter van Kammen  bestrijden. Van Kammen kon geen  doorbraak forceren  en moest tevreden zijn met een half punt.  Hierdoor was  het gepromoveerde tweede team van De Donger  nog steeds aan een nederlaag voorkomen!


Overige (interne) uitslagen:

Douwe Kuipers – Riemer Roelof Sinia 0−1; Jaap v.d. Pol – Hein Bauke Visser 0−1; Frank van Bolhuis – Peter Smit 0−1; Sjouke Atze Sinia – Piet Bouma Piet 1−0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven