De Donger laat Stiens kansloos

In Britsum, de thuisbasis van schaakclub ‘Jurjen Tolsma’, maakten de Dokkumer schakers hun kampioensaspiraties ruimschoots waar. Captain Cris J. Jellema compliceerde het vroege middenspel, waarna routinier Marten Kroondijk deerlijk misgreep. Hij verloor een vol paard en gaf meteen op.

Kopman Amir Nicolai had weinig moeite met invaller Andrew Weltevreden. Hij creëerde een barokke stelling en had daarna de winst voor het grijpen.

Ongewoon was ook de partij van Olaf Cliteur tegen Jaap Overeem. Hij zag kans om zijn koningin te geven voor toren, paard én loper. Dit overwicht aan manschappen gaf de doorslag.

Alleen invaller Bernard Keizer had een zware dobber, aan Piet Hoogland.  Pas laat durfde hij zijn verdedigende stelling te verlaten en zat toen al in tijdnood. Uiteindelijk profiteerde hij van een onnodig dame-verlies van Hoogland. Door deze 4-0 overwinning leidt De Donger in de Friese 1e klasse.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven