Hendrik Heikamp wint jeugdtoernooi Dokkum

Met de massale deelname van 78 jonge schakers en een onverwachte maar terechte winnaar is het toernooi van schaakclub De Donger op 7 januari 2023 zeer geslaagd. De gedoodverfde favoriet Sono Folkers werd verslagen door Hendrik Heikamp uit Buitenpost. Van de Dokkumer sc De Donger deden maar liefst 10 jeugdleden mee. Het Bowlingcentrum zat een zaterdagmiddag vol schakers, leiders en publiek.

Na het welkom van Donger-voorzitter Bernard Keizer werd al snel duidelijk dat Sono Folkers, uit Hoogkerk,  de hoofdgroep niet zo maar even zou winnen. Op het Dokkumer podium wist hij zijn ene rivaal, Thys Blaeser uit Bolsward, nog wel  te verslaan. Maar twee andere krijgers zetten hem resoluut aan de kant.  Van hen bleef Hendrik Heikamp zelfs ongeslagen, met 4,5 uit 5. Jonathan Bosma uit Gorredijk werd verrassend tweede. In de zaal  werden ondertussen maar liefst 7 rondes van een halfuur gespeeld, in 9 groepen van 8 schakers.  Er werd met grote concentratie en inzet gespeeld, steeds begonnen met een handdruk over het nog volle bord. Na afloop van elke partij volgde opnieuw een handdruk. Sommigen hadden daarbij moeite om hun juichen of huilen te bedwingen, al naar gelang hun resultaat.  Er waren enkele opvallende scores. Nena Bruins, van sc Ten Boer, behaalde in groep H maar liefst 100 %. Haar jonge clubgenote Lieke Koolaard won eveneens, in groep G. Zelfs debutant Boris Leegstra, uit Groningen, won meteen al zijn partijen. Ook van Dokkumer Aage Camies, die zelf ook voor het eerst meedeed en knap 2e werd. Verdienstelijke, maar altijd wat sneue  4e plaatsen waren er voor Keo van der Bij en Nills Kroodsma uit Burdaard, Steijn Hoekstra van De Valom en Rens Dijkstra uit Dokkum. Zij en alle andere deelnemers ontvingen een medaille. De tafelleiders hoefden niet veel meer te doen dan uitslagen te noteren en schaakklokken ‘op te winden’. Schaakclub De Donger kijkt terug op een geslaagd toernooi.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten
Zoeken
Archieven