De Donger 2 verrast Jurjen Tolsma

Na de ‘onmogelijke’ promotie geloofde niemand in de overlevingskansen van De Donger 2 in de eerste klasse FSB. Maar wedstrijdschaak is een sport en kent z’n verbazende uitslagen. Zoiets gebeurde in de 5e ronde, thuis tegen Jurjen Tolsma 1, de schaak- en damclub uit Stiens.

Bernard Keizer won al in de opening een paard en 3 pionnen door balsturige dame-acties. In de ontstane ruimte probeerde zijn ambtsbroeder Jaap Overeem hem nog wel te ‘trucken’. Toen dat mislukte gaf hij al snel op.

Ingevallen voor Alle Vlasma weerde Gosse Wiersma zich als in zijn beste dagen. Ook hij zette zijn tegenstander Joop Claus al in de opening klem, uiteraard via zijn geliefde Bird-lijnen. Hierlangs boekte hij een strakke overwinning.

Ook Jos Visser speelde een gedegen partij, tegen routinier Marten Kroondijk. Met zwart kwam hij geen moment in gevaar. Zijn vlotte remise bracht De Donger al voor tienen de winst. Een klein mirakel was geschied.

Helaas kon Marten Koopmans het niet nog mooier maken. Hij trof de sterke Piet Hoogland. Deze offerde in het late middenspel, op een vol bord, een paard op f2. Dit was het begin van het einde, al verzette Marten zich nog uit alle macht.

OPMARS PIET BOUMA

Ook in de interne competitie zijn verrassingen niet van de lucht.  In ronde 14 hield Jaap van der Pol Bernard Keizer vrij eenvoudig op remise. Piet Bouma won van Peter Smid, en  komt meteen in de winning mood! In ronde 15 verslaat hij, in een hangpartij, middenmoter Wiebe de Jong. Ondertussen heeft hij de rode lantaarn overgedragen aan Jaap van der Pol. En Bauke Vroom is na een wat stroeve start inmiddels opgerukt naar de tweede plaats, nog ruim achter koploper Mark Folbert. Bauke behaalde een zwaarbevochten winst op zijn naaste belager Cris J. Jellema.

De andere uitslagen en volledige ranglijst staan op deze site, onder ‘Competitie’.   

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven