Alle Vlasma viert comeback met zege op Gosse Wiersma

Na zijn onfortuinlijke afwezigheid van meer dan anderhalve maand liet Alle Vlasma zien het spelletje nog niet verleerd te zijn. Hij waagde meteen weer zijn vertrouwde damegambiet, waarin Gosse de weg ook weet. In het middenspel kreeg die zelfs de overhand, maar kon niet doordrukken. Erger nog, hij verrekende zich en Alle kon het volle punt incasseren.

Een veel akeliger variatie op dit thema overkwam Bernard Keizer. Hij ging meteen op avontuur in het damegambiet van Pieter van Kammen. Doldrieste dame-zetten kostten hem al snel hoofdbrekens en aanvankelijk alleen een pion en een zwakke koningspositie. Maar het zette Pieter aan tot heel secuur spel waarin Bernard een combinatie over het hoofd zag. Zijn losgeslagen dame ging verloren en daarmee de partij. Na 12 zetten!

Jos Visser probeerde Bauke Vroom te verrassen met zijn bekende oerang-oetan: b4. Tevergeefs, want zwart won een pion. Daarna zocht wit het in een sterk span paarden, maar ook toen bouwde Bauke gestaag door aan een stevige stelling. Hij wist een grote afruil te forceren, met stukwinst, genoeg voor de zege.

Wiebe de Jong en Jaap van der Pol openden heel rustig en evenwichtig. Wel zag Jaap kans om een toren te geven voor paard en loper. Niettemin kon hij hiermee geen druk uit oefenen. Beide torens van Wiebe werkten prima samen. Tenslotte kon hij zelfs mat geven na een torenoffer.

Andere uitslagen: Hein-Bauke Visser – Frank van Bolhuis 1-0, Peter Smit – Marten Koopmans 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven