De Donger 1 maakt het weer spannend in de 1e Klasse A

Dinsdag 31 januari mocht de hoofdmacht van De Donger aantreden tegen de koploper in de 1e klasse A Philidor 2. Philidor met twee matchpunten voorsprong op De Donger kon bij een overwinning kampioen worden, terwijl De Donger bij een overwinning de stand weer gelijk kon trekken. Vooraf waren er dus grote belangen bij deze ontmoeting.

Op bord 1 wist Amir al snel een niet te stoppen aanval met toren en paard op het bord te zetten waardoor het eerste punt al snel binnen was.

Op bord twee kwam Olaf in een lastig te verdedigen stelling te staan, dit werd op een gegeven moment zo lastig dat hij een kwaliteit moest inleveren en even later ook de partij.

Hierdoor was de tussenstand 1-1 en was het aan Cris Jolmer en Mark om tegen op papier sterkere tegenstanders de overwinning proberen binnen te halen.

Op bord 4 had Mark met zwart het initiatief weten over te nemen van zijn tegenstander. In een lange combinatie wist hij een toren tegen een loper te veroveren. Vervolgens kon Mark met zijn torens en dame de koning van zijn tegenstander onder druk zetten. Deze druk werd zijn tegenstander te veel en kon verlies van een stuk niet meer afwenden, dit was voor wit het sein om de partij op te geven.

Hierdoor werd de tussenstand 1-2 en had Cris Jolmer aan een remise genoeg om de overwinning binnen te slepen. Cris was met nog 2 minuten tijd op zijn klok verzeild in een eindspel met dame en paard tegen dame en loper. Ondanks de tijdnood wist Cris zijn verdediging zodanig neer te zetten dat een remise onafwendbaar werd. Door deze prestatie kwam er een 1,5 -2,5 eindstand op het bord te staan en wordt op de laatste speelronde op maandag 6 maart het kampioenschap beslist.

Uitslagen:

Marcel Vermaat (2229) – Amir Nicolai (2215) 0-1

Oene Schriemer (1963) – Olaf Cliteur (1982) 1-0

Rein de Boer (1878) – Cris Jolmer Jellema (1657) ½ – ½

Egbert Wind (1840) – Mark Folbert (1616) 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven