De finish komt in zicht

De strijd om de Donger-kampioenschap en de ereplaatsen nadert z’n ontknoping. Met nog drie rondes in april voor de boeg komen de favorieten bovendrijven: Mark Folbert, Bauke Vroom, Cris Jellema en Pieter van Kammen.

Van hen is Mark de te kloppen man; hij verdedigt een flinke voorsprong. In ronde 22 speelde hij gelijk tegen Cris, die misschien nog nagenoot van de publicatie van zijn externe partij in het Friesch Dagblad.  Hoe dan ook, hij speelde foutloos, maar wist Mark niet te verrassen. Beiden hielden heel lang het bord vol stukken, tot en met een evenwichtige remise.

Alle Vlasma probeerde runner-up Pieter wel te verschalken maar maakte zelf een foutje. Zijn dubbelpion en verzwakte koning werden hem fataal in een toreneindspel. Zoiets overkwam ook Piet Bouma, tegen Hein-Bauke Visser. In het pionneneindspel raakte hij in zetdwang en verloor.

Frank van Bolhuis verging het niet veel beter. Jaap van der Pol viel stevig aan, hoewel lange tijd zonder resultaat. In het toreneindspel wist hij echter behendig een pion door te schuiven, naar promotie en winst. Sjouke Sinia koos na f4 voor een wat open beginspel, maar liep al snel aan tegen een paar sterke lopers van Bernard Keizer.

Hij overzag pionverlies in het centrum, gevolgd door zelfs een dubbele vrijpion. Toen Bernard ook nog zo maar een paard kon slaan speelde Sjouke een verloren eindspel. Zoals gewoonlijk opende ook Gosse Wiersma met z’n Bird-pion f4. Geleidelijk aan kwam hij comfortabel te staan en raakte Marten Koopmans in tijdnood. Erger, hij blunderde en Gosse won.

Tegen de jonge Berend Adema nam Douwe Kuipers meteen het heft in handen, maar bereikte weinig. Berend trok in het late middenspel het initiatief naar hem toe, de kansen keerden en hij won verdiend.

Overige uitslagen: Wiebe de Jong – Jos Visser 0-1, Peter Smit – Damir Meinsma 1-0, Benjamin Bualda – Damian Bijlstra 1-0.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven