Mark Folbert slaat aanval Bauke Vroom op de titel af !

Bauke Vroom streed tegen Mark Folbert voor zijn laatste, theoretische kans op het kampioenschap van sc De Donger. Daarom koos Mark een voor zijn doen wat passieve opening. Bauke probeerde het via een pionnenstorm op de damevleugel. Mark pareerde deze effectief en won zelfs een pion. Bauke behield het initiatief. Tot winstvoering leidde dit echter niet waarna hij berustte in remise. Mark kan zich voorbereiden op de clubtitel.

Alle Vlasma speelde tegen Bernard Keizer zijn vertrouwde damegambiet. In het middenspel zocht Bernard naar variatie en complicaties. Alle verslikte zich hierin en verloor een loper. Toen hij later nog wat stukken afruilde hield hij geen spel meer over en gaf op.

Met zijn beruchte Poolse opening b4 bereikte Jos Visser niets tegen de geslepen Gosse Wiersma. Deze kreeg het centrum in handen en gunde Jos geen ruimte. Gosse kon naar hartenlust twee complexe aanvalslijnen opbouwen. Deze werden Jos te machtig.

Frank van Bolhuis en Piet Bouma speelden een barokke partij. In het bizarre verloop tuinde Piet in een paardenvork en verloor een toren. Niettemin knokte hij dapper door, maar Frank wist zijn voorsprong te consolideren. Tenslotte doofde bij Piet het vuur en gaf hij op.

Zie voor de andere uitslagen deze site, onder Competitie.  

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven