De vork als aanvalswapen

Om de koppositie speelden Pieter en Mark een attractieve partij. Mark zette meteen al een tegengambiet tegenover Pieter zijn damegambiet, gevolgd door een loperoffer. Pieter overzag later een vork en verloor een hele toren. Dat was teveel, ondanks een moedig maar wanhopig slotoffensief.

Tegen Hein-Bauke begon Sjouke goed, maar de spelregels speelden hem parten. Zijn voorgenomen zet, bij een lange rokade, bleek onreglementair. Zodoende verloor hij materiaal, een goede stelling én uiteindelijk de partij.

Beide nieuwkomers Luca en Marina speelden een snelle partij. Op een nog vol bord leverde een pionvork Luca een stuk op. En na ruim 30 zetten won hij ook de partij.

Bernard bood tegen  Jos opvallend weinig tegenspel. Die kreeg al snel een overwicht en offerde in het middenspel een loper tegen twee koningspionnen. Toen  hij zijn aanvallende dame meteen kon versterken met een een toren, zette hij de koning klem en bekroonde zijn fraaie partij met mat, in 22 zetten!

Wiebe en Alle hielden hun kruit lang droog, totdat Wiebe met een loperruil twee pionnen won en de aanval zocht, met ook de vork als wapen. Alle’s dame sneuvelt, waarna zwart opgeeft.

Tegen Timo hanteerde ook Berend de vork, zelf een drietand, op koning, dame en toren. Zonder zelfs maar te slaan dreunde hij meteen door naar mat.

Andere uitslagen: Douwe-Frank 1-0, Xander – Marten 0-1, Jaap – Peter 1-0.

.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven