Luca Wijnstra verrast de koploper

Een daverende verrassing in de 5e ronde van de interne competitie van SC De Donger.

De jeugdige speler Luca WIjnstra wist de regerend clubkampioen en koploper van de competitie te verslaan en neemt zelfs na 5 rondes de koppositie over.

In de eerste vier rondes was al duidelijk geworden dat er rekening moet worden gehouden met de opkomst van enkele talentvolle nieuwe jeugdige schakers.

Luca koos in zijn partij tegen Mark Folbert met zwart voor de Pirc defense. Al gauw bleek dat de betere openingskennis van Mark de doorslag zou  gaan geven, maar niks was minder waar.

Door een stukje onoplettendheid en gretigheid sloeg Mark een zeer giftige pion. Luca Wijnsma sloeg keihard toe en wist met een dubbele aanval de toren van wit te verschalken.

Enkele verwoede pogingen van Mark Folbert om ook een fout uit te lokken bij Luca leverde niks op waarna Mark sportief de hand schudde en opgaf.

Het eerste team van De Donger in de Friese Schaakbond kon in de 1e klasse A geen potten breken. Olaf Cliteur en Mark Folbert verloren, Cris Jellema hield het een half punt overen Amir Nicolai scoorde het volle punt.

Het tweede externe team in klasse 1A hield niet over : Alle Vlasma, Bernard Keizer, Jos Visser gingen de boot in. Marten Koopmans speelde solide en noteerde een halve punt. Het externe team van Franeker scoorde daardoor 3,5 punten.

Overige (interne) uitslagen

Xander Groeneveld – Sjouke Atze Sinia 1−0
Gosse Wiersma – Frank van Bolhuis 1−0
Berend Adema -Douwe Kuipers 1−0
Bouma Piet – Marina de Haan 1−0
Wiebe de Jong – Peter Smit 1−0
Timo de Jong – Jaap v.d. Pol 0−1
Damian Bijlstra – Benjamin Buwalda 1−0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven