Luca Wijnstra reuzendoder

Na winstparijen tegen Mark en Jos streed Luca ook met overtuiging tegen Pieter van Kammen. Vanuit het Italiaans wist hij via een dame-combinatie een pion te winnen, én een voordelige stelling. Hierin creërde hij tenslotte twee vrijpionnen. Dat werd Pieter te machtig en het brengt Luca aan kop!

Mark herstelde zich door winst tegen Jos, die al te voortvarend zijn pionnen opdreef naar voren. Verlies van een kwaliteit plus pion was zijn lot, waarna hij sportief opgaf.

Vanuit zijn vertrouwde Bird zette Gosse meteen  zoveel druk op Martens stelling dat deze zijn stukken niet kon laten samenwerken. Hij was weerloos tegen de witte storm in het eindspel.

Xander verdiende wat al te gemakkelijk een punt tegen Hein Bauke, doordat deze al op de 11e zet zijn dame verblunderde.

Door nauwkeurig spel sleepte Sjouke een felbevochten remise uit het vuur tegen Cris. Vooral in het pionneneeindspel met ongelijke lopers was het opletten geblazen.

Bernard en Peter gingen lange tijd gelijk op, totdat de witte dame hoogstpersoonlijk in de aanval ging. Het kostte Peter twee pionnen en een akelig opgesloten stelling. Teveel om nog door te spelen.

Tegen Marina won Alle een stuk en kreeg daarna een offensief over zich heen dat hij nauwkeurig pareerde en uiteindelijk omkeerde in winst.

Jaap had het moeilijk tegen zijn jonge Burdaarder plaatsgenoot Teun Meindersma. Hij vergreep zich aan zijn eigen toren en raakte die kwijt. Al vrij snel daarna gaf hij op.

De nog jongere Rens Dijkstra speelde tegen Timo de Jong een spannende partij met kerende kansen door heuse matdreigingen. Hij trok aan het langste eind. 

Overige uitslagen: Piet Bouma – Berend Adema 0-1, Douwe Kuipers – Wiebe de Jong 0-1, Riemer Sinia – Lucas Paalman 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven