De Donger schaakt wisselvallig

Zo wisselvallig als ons winterweer speelden de viertallen van  sc De Donger vorige week tegen Friese clubs. In de kantine van De Doelstien won het eerste team nog wel strak van NEO, uit Burgum. Kopman Amir Nicolai, huidig Fries kampioen, drukte de sterke Sjoerd Hoekstra langzaam maar zeker van het bord. Eerder kon Mark Folbert al profiteren van een grote fout van Jurjen Wedzinga. Daarna was Olaf Cliteur in een complexe stelling tevreden met remise, evenals tenslotte ook Cris J.Jellema.

In St. Jacobiparochie, bij Lasker, de schaakclub van het Bildt, was De Donger 2 zo goed als kansloos. In Corona-tijd werden zij bijna toevallig kampioen en promoveerden. Zij overleefden vorig jaar in klasse 1A, maar slikken nu louter nederlagen. Routinier Alle Vlasma, invaller Gosse Wiersma en liefhebber Jos Visser verloren achter elkaar. Captain Bernard Keizer kon zo waar nog iets van de eer redden, met een zuinige remise.

In Bolsward ervoer De Donger 3 de kracht van het ongelukkig gedegradeerde Westergoo. De gebroeders Sinia, Sjouke en Riemer, kwamen tekort tegen FSB-secretaris Harm-Jan Dijkstra en de jonge Thijs Blaeser. Remises van Gosse Wiersma en Wiebe de Jong konden de wedstrijd niet meer laten kantelen.

Ronduit succesvol was De Donger 4, het nieuwe team van youngsters aangevuld met captain Frank van Bolhuis en oud-trainer Douwe Kuipers. In Bakkeveen deklasseerden zij in een mum van tijd het lokale vierde team. Marina de Haan won zelfs door mat in 9 zetten! Ook Teun Meindersma en Luca Wijnstra namen geen halve maatregelen. Frank van Bolhuis kon daarna volstaan met een plus-remise.

Schaakclub De Donger telt momenteel meer dan dertig leden en speelt op dinsdagavond in de kantine van sporthal De Doelstien. Op vrijdagmiddag speelt de jeugdafdeling in de bibliotheek. 

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven