FSB BEKER: KWARTFINALE EINDSTATION VOOR DONGER 1

Dinsdag 27 februari stond voor het eerste team van De Donger de kwartfinale van de FSB beker op het programma. De loting was gerust zwaar te noemen want Lasker 1,  de trotse koploper van de FSB Hoofdklasse  kwam op bezoek. Een tijd lang hing een stunt in de lucht maar na afloop moest De Donger 1 toch zijn meerdere erkennen.

Het eerste resultaat van de avond kwam van het eerste bord. Amir Nicolai had aanvankelijk een overwicht in zijn partij tegen Sikko Ros. Amir kon echter met zijn twee torens tegen de koningin van Sikko niet genoeg druk uitoefenen waardoor hij het initiatief verloor en moest berusten in het remiseaanbod.

Op bord 3 kwam Cris Jolmer Jellema, spelend met de zwarte stukken, vanuit de opening onder druk te staan. Langzaam maar zeker wist Tjalling Wiersma deze druk op te voeren waardoor er op een gegeven moment geen houden maar aan was, en Cris de wiite vlag moest hijsen.

Op bord 4 was het tegenovergestelde het geval, Mark Folbert wist met wit vanuit de Siciliaanse opening zijn tegenstander direct onder druk te zetten. Dit resulteerde in pionwinst en een zwak staande zwarte koning. Met dit dubbele voordeel wist Mark wel raad en speelde, ondanks de tijdnood, de partij bekwaam uit en bracht zo de spanning weer terug in de wedstrijd.

Met een tussenstand van 1,5-1,5 moest de laatste partij op bord 2 de doorslag geven. Bij een remise zou er zelfs gevluggerd moeten worden om te bepalen wie door mocht naar de halve finale. Olaf Cliteur was tegen Rienk Sijbesma in een pionneneindspel beland met elk een loper. Een remise hing in de lucht maar uiteindelijk gaf de actieve koning van Rienk de doorslag. Olaf kwam in zetdwang te staan en kon niks anders dan de partij opgeven.

Helaas geen stunt deze avond, maar De Donger kan met opgeheven hoofd terugkijken op dit bekeravontuur.

Amir Nicolai (2208) – Sikko Ros (2181) ½ – ½

Olaf Cliteur (1912) – Rienk Sijbesma (2062) 0-1

Cris Jolmer Jellema (1715) – Tjalling Wiersma (2028) 0-1

Mark Folbert (1720) – Willem Postma (1692) 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven