Luca Wijnstra weet weer wat winnen is

Waar Luca Wijnstra in de eerste helft van de interne competitie de overwinningen aaneen wist te rijgen, lukte dit in 2024 echter nog niet. Aan de periode zonder overwinning kwam in ronde 23 een einde doordat Luca met de zwarte stukken Cris Jolmer Jellema wist te verslaan. Vanuit de Caro-Kann opening ontwikkelde beide spelers eerst al hun stukken. Cris was de eerste die de stellingen wist te doorbreken, met een paardoffer wist hij de zwarte verdediging dusdanig te verzwakken dat schaakmat of stukverlies dreigde voor zwart. Luca moest alle zeilen bij zetten om zijn koning te blijven verdedigen. Toen het een beslissende aanval leek te worden voor wit maakte Cris echter een cruciale fout waarbij hij zijn dame verloor. Wit gaf op waardoor Luca, zei het met enig fortuin, een winstpunt bij kon schrijven.

Mark Folbert wist tegen Bernard Keizer vanuit de Siciliaanse opening de stellingen te bestoken met diverse penningen en een sterk paard op d6. Na een foutieve damezet van Bernard wist Mark met meerdere tempozetten de druk op te voeren wat een sterk loperpaar en stukwinst opleverde. Dit voordeel gaf Mark niet meer uit handen en wist met zijn twee lopers de zwarte koning mat te zetten.

Gosse Wiersma opende tegen Wiebe de Jong met zijn befaamde Bird-opening. Toen Gosse zijn pion tot d6 kon doorschuiven en deze pion wist te handhaven lag promotie op de loer. Dit besliste uiteindelijk ook de partij in het voordeel van Gosse.

Piet Bouma en Frank van Bolhuis speelde een gelijk opgaande wedstrijd. In het middenspel verloor Frank een pion maar wist deze via een combinatie weer terug te winnen. In het eindspel had wit de betere kansen, maar na een klein foutje berustte beide spelers in remise.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven