De Donger 2 stelt kampioenschap definitief veilig in Drachten

Het reeds gepromoveerde De Donger 2 moest nog 1 wedstrijdpunt binnen halen om het kampioenschap te vieren.Tegen het qua rating gelijkwaardige DSC 2 werd het nog een heel moeilijke strijd om dit te bereiken.

Aan bord 6 was het Douwe de Groot die tegen de sterke Milan Veljkovic remise wist te bereiken door eeuwig schaak. Na nog geen uur spelen was het team-captain Douwe Kuipers die in een geweldig aanvallende partij Mohammed Alsarayfi verschalkte en het eerste punt binnen haalde.Een half uur later leek De Donger op rozen te zitten toen Marten Koopmans niets overliet van de stelling van Wim van Zeyl.

Hiermee kwam de stand op 2,5- 0,5 en moest er uit de overige 5 partijen nog 1,5 punt worden binnen gehaald. Het duurde hierna heel lang voordat er enige tekening in de strijd kwam,maar uiteindelijk moest Jan de Groot het onderspit delven tegen Hans Dokter met een pion minder in het eindspel. Toen kort hierna Gosse Wiersma de strijd ook moest staken tegen de sterke 1e klas speler Henk Mylanus was de strijd weer in evenwicht 2,5 – 2,5.

Met nog 3 partijen was de spanning om te snijden en moest als eerste Ido Elzinga berusten in remise met een pion meer tegen Henk Wortel. Nadat Theo de Jong de hele avond gelijkwaardig had gestaan tegen Menno Veenstra, gaf hij in het eindspel de winst nog uit handen en lag de druk volledig bij onze altijd ijzig kalme dominee Bernard Keizer. In een sensationele partij tegen de sterke jeugdleider Johan van der Berg sleepte hij de winst bij de hels deuren vandaan.Hij besloot de partij zeer sensationeel met mat in twee.

Hiermee kwam de eindstand op 4-4 en bleef De Donger onbereikbaar voor de concurrentie. Volgend jaar dus 2e klas en met dit sterke team moet het mogelijk zijn om ook daarin een rol van betekenis te spelen. Dinsdag op de clubavond dus feest bij Andries v.d.Meer!!

Douwe Kuipers, teamcaptain.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven