Cris Jellema verslaat Jan Posch

In het open schaakkampioenschap van Dokkum ging de ongeslagen lijstaanvoerder Jan Posch (Oudega) hard onderuit. Cris J. Jellema zocht tegen hem meteen de aanval en ruilde een paard voor drie pionnen. Uiteindelijk promoveerde een hiervan tot koningin, genoeg voor partijwinst. Jellema leidt ook het klassement, voor Jan Odijk. Deze behaalde een regelmatige overwinning op Theo de Jong.

Van de andere volgers zorgden Luuk Pijl en Christiaan Houpst (Kootstertille) voor veel spektakel. Ondanks materiaalachterstand speelde Pijl vol op de aanval. Maar rekenaar Houpst verdedigde secuur en won op de counter. Dat lukte Bernard Keizer (Anjum) niet, tegen de ook al aanvallende Bauke Vroom. Hij haalde weliswaar ongeschonden de tijdcontrole maar nam daarna remise aan, in een scherpe stelling met veel lichte stukken.

Ook Alle Vlasma en Durk Wassenaar berustten in remise, na een zogenaamde Koningsindische hutspot. Er vielen ook knappe winstpartijen te noteren. Riemer Sinia greep vanaf het begin het initiatief en gaf Jos Visser (Ee) de hele partij geen enkele tegenkans.

Marc de Jager (Burgum) gunde Douwe Kuipers zelfs niet een normale partij. Met een soort van verlengd herdersmat won hij al na acht zetten. De andere partijen waren vooral evenwichtig en ingewikkeld. Pieter van Kammen won tenslotte door een afruilfout van Jan de Groot. Ido Elsinga en Piet Hania bestookten elkaar over en weer met offers, maar namen uiteindelijk genoegen met remise.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven