Jan Odijk kansrijk voor schaaktitel

Na het verlies van zijn clubkampioenschap aan Gerben van der Heide heeft Jan Odijk nu kansen op de open Dokkumer titel. Hij versloeg in de vijfde ronde op overtuigende wijze Bauke Vroom. Maar liefst twee vrijpionnen stonden op promoveren, tot koningin.

Zijn grootste concurrenten, Christiaan Houpst en Cris J. Jellema, kwamen niet verder dan remise, tegen elkaar. Dit gebeurde wel na felle strijd, gevolgd door een evenwichtig toreneindspel. Bernard Keizer won wel, van Pieter van Kammen, zij het onverdiend. Want de hele partij moest hij verdedigen, met zelfs een keer alle stukken op de achterlijn. Maar enkele zwakke zetten van Pieter brachten hem in het zadel. Rechtvaardig was wel de winst van Luuk Pijl op Durk Wassenaar. Pijl won door een betere pionnenstructuur en verdubbeling van zijn torens.

Vuurwerk was er op het bord van Theo de Jong en Alle Vlasma. Maar grootscheeps afruilen door De Jong en onduidelijke torenmogelijkheden voor Vlasma leidden tot remise. Jan de Groot ging tegen Riemer Sinia door het oog van de naald. Hij overleefde zowel een paar sluwe trucs na de opening als een dreigende pionpromotie aan het slot. Doordat Sinia een felle tegenaanval onderschatte won De Groot alsnog.

Piet S. Hania moest tegen Marc de Jager al zijn verdedigingskunst uit de kast halen. Zelfs met een stuk minder bereikte hij de remisehaven. Dat lukte Roland van der Veen tegen Jos Visser niet, hoe lang hij ook tegenstribbelde.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven