Schaker Patrick Keizer verslaat Rikus Ufkes

Als eerstejaars competitiespeler van sc De Donger weert de jeugdige Patrick Keizer uit Bornwird zich uitstekend. Afgelopen dinsdag legde hij zijn streekgenoot Rikus Ufkes uit Sibrandahuis over de knie. Hij won al snel een enkele pionnetje maar wist gaandeweg zoveel ingewikkelde druk op de zwarte stukken te zetten dat zelfs de taaie Ufkes bezweek.

Naamgenoot Bernard Keizer speelde weer flink aanvallend. Hij zette Riemer Sinia compleet vast, ruilde nog wat stukken af en won.

Zo overzichtelijk was het niet op het bord van Jos Visser en Piet Hania. Zij combineerden er vrolijk op los en offerden beurtelings een paard, alsof het kerstcadeaus waren. En zo sloten zij ook vrede, met een remise.

De matadoren Gosse Wiersma en Durk Wassenaar speelden erg behoedzaam. De witten van Wiersma kregen zo zeer de overhand dat hij een loper durfde te offeren. Dit bleek een echter een misrekening, waardoor Wassenaar wat gelukkig won.

Ronduit passief bleef het lange tijd in de partij tussen Luuk Pijl en Alle Vlasma. Weliswaar verloor Pijl een toren tegen een paard, maar hij bleef  onverzettelijk  tegenspel bieden. Eenmaal zonder dame, na gedwongen afruil, moest hij echter capituleren.

Overige uitslagen: Jellema – Odijk remise, van Kammen – Houpst 0-1, Koopmans – Vroom 0-1, Th. de Jong – Kuipers remise.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven