Bernard Keizer verrassend koploper schaken

In de strijd om de tweede periodetitel van schaakclub De Donger heeft Bernard Keizer onverwacht de leiding genomen. De dominee uit Oostrum versloeg favoriet Cris J. Jellema in een langdurig en evenwichtig gevecht. Na meer dan drie uur vond hij een combinatie die materiaalwinst gaf en na geduldig manouvreren ook het winstpunt.

Concurrent Durk Wassenaar bleef steken op remise tegen Alle Vlasma. Zij besloten al snel, uit respect of angst voor elkaar, tot de puntendeling.

Luuk Pijl won in aanvallende stijl van Piet Hania. Nadat hij via een aftrekschaakje hout had gewonnen, offerde hij zelfs een toren om een pion tot dame te laten promoveren.

Patrick Keizer kon zijn serie winstpartijen geen vervolg geven. Tegen Jan de Groot mislukte zijn pionpromotie jammerlijk en moest hij opgeven.

Douwe Kuipers werd door Pé Kooistra lelijk in de verdediging gedrukt maar overleefde en won meteen een stuk en al snel ook de partij.

Wim Reijnders won na een urenlange en riskante slagenwisseling van Roland van der Veen.

Tegen Rikus Ufkes ging Peter Smit meteen volop in de aanval en won vlot een loper, maar verloor meteen weer een toren tegen een paard. Na nog eens wat materiaalwinst sloeg zijn aanval tenslotte door.

Overige uitslagen: Houpst – Sinia 1-0, Visser – van Kammen remise.

Zaterdag 19 januari wordt het jaarlijkse districtsschaaktoernooi gehouden, in de IJsherberg te Dokkum. Aanvang is om 10 uur. Ook huisschakers zijn van harte welkom!

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven