Gelijkspel De Donger tegen Knudde

In de 1e klasse van de FSB-competitie stond afgelopen dinsdag alweer de 4e wedstrijd van het vlaggenschip schaakclub De Donger op het Programma. Uit bij het altijd lastige Knudde uit Leeuwarden konden we,  ondanks ziekte van Pijl en afwezigheid van Posch die speelt op het Tata toernooi in Wijk aan Zee, een redelijk sterk team op de been brengen. Zij werden vervangen door Wiersma en Kuipers.

Op het achste bord speelde Alle Vlasma en zijn partij verzandde in remise. Op bord 7 overzag Gosse Wiersma dat zijn tegenstander gevaarlijk met en paard binnen kwam en hiermee materiaal won en in de open koningsstelling van Gosse mat kon forceren.

Op bord 2 kreeg Olaf een paard cadeau waarna het niet moeilijk was om het punt te incasseren. Jan Odijk speelde deze avond de sterren van de avond met een prachtig stuk offer dwong hij zijn tegenstander ver terug en duurde het niet lang of hij moest  capituleren.

Omdat Douwe voor deze gelegenheid op bord 1 het net niet kon bolwerken doordat hij een pion verloor bleef de spanning om te snijden met nog twee wedstrijden voor de boeg.

Lange tijd leek Christian Houpst op bord 3 met twee pionnen door de stelling te kunnen drukken maar zijn tegenstander bood vernuftig tegenspel en kon uiteindelijk met een beetje geluk remise forceren.

Als laatste speelde Cris Jellema een gedegen partij waarbij hij een klein voordeel had maar om dit binnen de tijdslimiet het volle punt te incasseren was erg moeilijk en omdat de teamprestatie belangrijker is dan dat van de individuele speler nam hij de geboden remise aan. Derhalve een 4-4 eindstand.

Uitslagen:

  1. Douwe Kuipers –Abe Willemsma 0-1
  2. Olaf Cliteur-Mohammet Hosseini 1-0
  3. Christian Houpst-Irfan Njemcevic rem
  4. Cris J. Jellema-Peter Leus      rem
  5. Jan Odijk- Jan Willem van der Werf 1-0
  6. Durk Wassenaar-Reitze vd Veen rem
  7. Gosse Wiersma- Wietse Hoekstra 0-1
  8. Alle Vlasma-Dick Bonnema rem

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven