Vlaggeschip de Donger gaat door diep dal

Afgelopen dinsdag kreeg De Donger visite van het 4e team van topclub Philidor uit Leeuwarden. De wedstrijd werd vooraf bestempeld als ongeveer gelijkwaardig tot licht voordeel voor de Donger. Maar het pakte totaal anders uit. Al na een uur spelen werd de toon  gezet door Alle Vlasma die met een verkeerd stuk terug nam en meteen verloren stond.. Ook Cris Jellema deed een foute zet in de opening waardoor zijn tegenstander een klassiek offer kon uit voeren en het initiatief kon nemen. Omdat de koning van Jellema zwak stond kon hij de vernietigende aanval niet pareren en moest zich gewonnen geven. Marten Koopmans ,vervanger van Jan Posch, speelde een goede partij en kwam een kwaliteit voor maar zijn jonge tegenstander wist ook van wanten. Iin het eindspel won hij materiaal terug, genoeg om Marten aan de zegekar te binden.

Christiaan Houpst vocht als een leeuw om een winst te forceren maar zijn tegenstander  pareerde goed. Toen de kruitdampen  waren opgetrokken bleek dat zijn  toren niet opkon tegen een paard en lopen met vrijpionnnen. 

Olaf Cliteur aan bord 1 speelde een niet onaardige partij maar kon niet voorkomen dat zijn tegenstander met de dame kon binnendringen. In de  verdediging gedrukt verloor hij nog enkele pionnen en haalde  de eerste tijdscontrole  niet. Maar uit de nazit bleek dat hij ook verloren stond.

Met een tussen stand van 0-4 waren de andere teamleden verplicht om hun wedstrijd te winnen . Helaas vergooide Jan Odijk zijn goed opgebouwde stelling  en werd Wesley Kooistra door een zetverwisseling aan de kant gezet door ons vroegere lid Celine Nicolai. Enig lichtpuntje van deze avond was Luuk Pijl die de hatelijke nul  van het scorebord  wist te halen. Tevreden was hij niet met het gelijkspel omdat er volgens hem veel meer in had gezeten. Derhalve een einduitslag van 0,5-7,5. We zullen nu ons moeten herpakken en punten gaan scoren om niet als degradant ten onder te gaan.

Uitslagen:

Olaf Cliteur-Siegbert de Jong 0-1

Jan Odijk-Dik Kruithof 0-1

Wesley Kooistra-Celine Nocolai 0-1

Christiaan Houpst- Erik vd Lee 0-1

Cris J Jellema-Pieter Hoekstra 0-1

Alle Vlasma-Derk Stegeman 0-1

Marten Koopmans-Marten vd Laan 0-1

Luuk Pijl-Siem van Eijk rem  

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven