Duel de Donger tegen SCL onbeslist

Afgelopen dinsdag speelde het eerste team van schaakclub de Donger het tweede duel in de FSB-competitie. Dit keer kwamen onze schaakcollegas van de  Schaak Combinatie Leeuwarden (SCL) op visite. Vorig seizoen kon de Donger de punten nog mee naar huis nemen maar het zou dit keer anders uitpakken…

Door een tactische opstelling speelde Wim Akkerman aan het eerste bord en hij vocht voor wat hij waard is maar kwam in het eindspel met twee pionnen minder net tekort om er een remise uit te slepen. Christiaan Houpst aan bord 5 speelde een ´perfecte´ partij totdat zijn tegenstander hem remise aanbood. Blijkbaar was Houpst even van zijn stuk gebracht en in een blik van verstandsverbijstering hij zomaar pardoes een slechte zet deed waardoor hij zomaar een stuk verloor en moest zich gewonnen geven.

Na deze twee nederlagen moest de Donger zich weer wat herstellen en dat deed Alle Vlasma aan bord 7 met een gelukkige remiseaanbod zijner tegenstander welke hij wel moest aannemen. Ook Cris Jellema bracht de spanning weer terug door met secuur spel en een stuk winst zijn tegenstander deed zwichten.

Jan Odijk aan bord 4 speelde een gedegen partij maar de uiteindelijke stand op het bord liet het niet toe dat er een beslissing te forceren was dus terecht remise. Omdat Durk Wassenaar een fout maakte in het Fromm-gambiet kon zijn tegenstander een verwoestende aanval opzetten. Lang leek het of Wassenaar de druk kon pareren maar uiteindelijk moest hij toch opgeven.

Met een 2-4 achterstand waren alle ogen gericht op bord 2 en 3.  Jan Posch speelde met zwart een sterke partij met veel druk op de witte stelling. Hierdoor won hij een paar pionnen en hoewel wit een verre vrijpion had kon zijn loper paar deze gemakkelijk neutraliseren. De eigen vrij pionnen kon zijn tegenstander echter niet meer tegen houden en dat deed zijn tegenstander opgeven. De laatste partij van de avond was smullen en om de vingers er bij af te likken. Hoewel Olaf Cliteur positioneel beter stond was hij in een gecompliceerde stand echter gebonden aan de klok. Gelukkig voor hem krijg je per zet 15 seconden erbij waardoor hij toch steeds de juiste voortzettingen kon vinden en zo zijn tegenstander op de ´rug´ kon krijgen. Al met al een terechte gelijke eindstand van 4-4:

 

1. Wim Akkermans William Cornelissen 0 1
2. Olaf Cliteur René Wolfslag 1 0
3. Jan Posch Michiel Takkebos 1 0
4. Jan Odijk Irfan Nijemcevic ½ ½
5. Christiaan Houpst Wesley Bloemsma 0 1
6. Chris Jolmer Jellema Peter Brouwer 1 0
7. Alle Vlasma Tjalling Goedemoed ½ ½
8. Durk Wassenaar Reitze v.d. Veen 0 1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven