Wim Akkerman nadert top drie

In de voorlaatste ronde van de Dokkumer schaakcompetitie werden negen partijen gespeeld. Wim Akkerman, die de laatste weken een sterke opmars maakte, verloor tegen de ook in prima vorm verkerende Piet Hania een pion in een Damegambiet. Hania wist hier echter niet van te profiteren, want een krachtige aanvalsgolf van Akkerman leverde hem een toren en de partijwinst op.

Cris Jellema heroverde tegen Pieter van Kammen de koppositie. Hoewel Jellema al gauw een pion won, sloeg Van Kammen even later terug door een kwaliteit te winnen. In het eindspel veroverde Jellema alsnog een paar pionnen en kon daarmee de winst forceren.

Riemer Sinia en Frank van Bolhuis speelden behoedzaam waarbij Sinia na wat afruilen positioneel het beste van het spel had. Een verkeerde zet met de g-pion brak Van Bolhuis daarna op, want Sinia kon hierdoor vernietigend toeslaan en het wedstrijdpunt incasseren.

Alle Vlasma moest tegen Patrick Keizer alle zeilen bijzetten om niet op achterstand gezet te worden. Via een open g-lijn kon Vlasma echter alsnog de tegenaanval inzetten, waarbij Keizer verkeerd afruilde en daardoor in het eindspel stukverlies niet meer kon voorkomen en daardoor de strijd moest staken.

Overige uitslagen: Vroom-Pijl ½-½; Wassenaar-Odijk 0-1;Venema-Visser 0-1;Van der Veen-De Jong½-½;Van der Pol-P. Kooistra ½-½

FSB klasse 2A : Schaakcombinatie Leeuwarden – De Donger 2, uitslag 3-5

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven