De Donger 1 bezegelt lot van Steenwijk 1.

In hun prachtige (schaak)onderkomen in het dorpshuis van Onna , heeft het vlaggenschip van Steenwijk 1 onder aanvoering van niemand minder dan Dick Stavast hun vrijwel onvermijdelijk degradatielot moeten ondergaan tegen het eerste team uit Dokkum en omstreken.

Jan Odijk was dit keer weer als eerste klaar , maar nu als winnaar. Jan wist verwoestend met zijn toren in de stelling van zijn tegenstander te komen, diens rokade te verhinderen en ons eerste punt op te strijken.

Hij werd gevolgd door Christiaan Houpst en Wesley Kooistra, die allebei moeizaam uit de opening kwamen, maar hun onverstoorbaarheid en vechtlust werkte kennelijk desastreus op hun tegenstanders, want de opponent van Christiaan gaf pardoes zijn dame weg en in het eindspel van Wesley was zijn tegenstander geen schim meer van zijn begin optreden.

Cris Jolmer speelde een siciliaan tegen Ingrid Jansen, wist via gedegen spel vier pionnen te verschalken en dat bleek te veel voor de oud kampioene van Nederland.

Aan bord drie kreeg Olaf Cliteur deze keer een remiseaanbod, die hij niet kon weigeren. Stand derhalve 0.5 – 4.5 , waarmee onze zege een feit werd en ook de degradatie van Steenwijk.

Aan bord 1 speelde Alle Vlasma tegen schaakkanon Dick Stavast een mooie eerste helft. Hij kwam zichtbaar beter te staan, maar zette niet door. De ervaren rot Dick Stavast liet in de tweede helft zien, wat echt schaken is. Het mooie van deze partij was de tactische opstelling, die wel tot een glorieus resultaat voor Alle en ons leidde.

Robert Stallinga beleefde een moeizame avond. Vanuit de opening kwam hij onder druk te staan, zijn loper bleef actieloos en via een kwaliteitsoffer probeerde hij nog wat lucht te verkrijgen. Maar Auke van Urk liet zich niet om de tuin leiden en wist zijn troepen bekwaam naar de overwinning te voeren.

Aan bord vier kwam Jan Posch vrij snel na pionwinst zeer goed te staan, maar verzuimde eerst Pd3 te spelen alvorens de torens te ruilen. Naderhand wist hij wederom grip op de stelling van Jon Derks te krijgen en alsnog het volle punt te incasseren. ( zie partij).

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archief