Harde strijd op schaakclub De Donger

In de interne competitie van sc De  Donger viel maar één remise te noteren. Twintig schakers gingen vol voor de winst. Bernard Keizer kreeg een overwicht tegen Pieter van Kammen, maar kon diens koning niet bedreigen. In het eindspel gokte hij verkeerd met een loperoffer voor enkele pionnen. Hij had nog geluk dat Pieter zijn overhaaste remise-aanbod accepteerde.

Tegen Alle Vlasma nam Gosse Wiersma veel risico, met aanvallen via de koningsvleugel. Na pionwinst overschatte hij zijn eigen kracht en verloor door een plotselinge matdreiging.

Bauke Vroom overspeelde de ervaren Durk Wassenaar. Maar na een blunder  in het eindspel stond hij in twee zetten mat.

Frank van Bolhuis ging tegen René Wijnstra volop in de aanval, wat hem twee pionnen opleverde. Na veel afruilen was dit tenslotte genoeg: de dreigende promotie van een pion tot koningin werd Wijnstra te machtig.

Peter Smit werd door Riemer Sinia knap onder druk gezet. Maar in plaats van de beslissende klap uit te delen, vergiste hij zich deerlijk en verloor onterecht.

Overige uitslagen: C.J.Jellema – R. Koopmans 1-0, D. Kuipers – M. Koopmans 0-1, Th. de Jong – J. Visser 0-1, P. Kooistra – N. Steringa 0-1, N. Venema – J. van der Pol 0-1  

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven