Frank van Bolhuis boekt vierde winstpartij op rij

In ronde 19 van de Dokkumer schaakcompetitie speelde Frank van Bolhuis met de zwarte stukken tegen de aanvalsspecialist Douwe Kuipers. Na een gevarieerde opening kwam van Bolhuis een loper voor. Na nog een loper voor een pion kreeg hij een machtig paarden duo. Eerst volgde een schaakje, daarna de aanval met een paard op twee torens. Kuipers lot werd bezegeld met een paardenvork op Koning en Dame, waarmee de buit voor van Bolhuis binnen was.

Reitze Koopmans opende met wit spelend solide tegen Jaap van der Pol, waardoor er weinig spel mogelijk was voor zwart. Desondanks ging Jaap toch in de aanval die gemakkelijk door Reitze gepareerd werd. De witte pion die hij doorgeschoven had werd een giftige pion toen die door Van der Pol werd geslagen. Het kostte hem meteen materiaal, waarna hij de partij opgaf.

Piet Hania kreeg van Nils Venema een Siciliaanse partij voorgeschoteld met sterk pionnenspel van zwartspeler Venema. Venema liet daarna een paard met denderende sprongen oprukken naar Hania’s stelling en op de 20e zet won het paard de kwaliteit, waarna Hania het verder voor gezien hield en opgaf.

Overige uitslagen: Jos Visser-Pieter van Akmmen ½-½;Marten Koopmans-Gosse Wiersma 1-0;Riemer Sinia-Theo de Jong ½-½; Peter Smit-Pé Kooistra 1-0R

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven