De Donger 2 behaald klinkende overwinning op Philidor in Leeuwarden.

Het voorlaatste zevende duel moest in Leeuwarden worden gespeeld tegen Philidor.

Op het 7e bord zette captain Douwe Kuipers de trend door in een zeer aanvallende partij over Wolter Jongsma heen te walsen. Op de open h-lijn werd de strijd beslist met een dodelijke koningsaanval en na 1 uur spelen moest Wolter opgeven.0-1

Inmiddels stonden we op de andere borden goed tot beter en werd er volop voor de winst gestreden. Op bord 1 zette Gosse Wiersma Pieter Ploeger flink onder druk en zegevierde tenslotte na een mooie tactische partij 0-2.

Invaller Ido Elzinga liet vervolgens zien uit het goede schaakhout te zijn gesneden en hij gaf op bord 8 de jonge Jan Hoekstra geen schijn van kans 0-3.

Onderweg naar Leeuwarden gaf Durk Wassenaar aan zich zo langzamerhand te oud te voelen voor deze externe wedstrijden,maar eenmaal achter het bord schaakte hij als een jong kerel de sterke Jeppe van Bon van het bord. Z’n pionnetje meer gaf de doorslag en zo werd het 0-4.

Nog een half puntje dus en de strijd was beslist. Dit ontging de andere invaller René Wijnstra niet en hij bood meteen remise aan. De sterke Peter Venhuizen weigerde dit aanbod en dus moest René door strijden.

Op bord 2 schaakte Alle Vlasma een puike partij tegen de sterke Henk van Wilgenburg en hij maakte na 2 uur spelen een eind aan de onzekerheid door het 5e punt binnen te slepen.

Vervolgens kon de rest op remise spelen en dat deed “comming man” Reitze Koopmans op bord 3 door de gerenommeerde Sytse Faber remise af te dwingen met eeuwig schaak 0,5- 5,5.

Jos Visser deed op bord 6 z’n plicht en hield Danny de Vries moeiteloos op remise 1-6 dus.

Tenslotte kreeg de moedig strijdende René toch z’n remise toen Peter Venhuizen in verloren stand remise moest accepteren 1,5 – 6,5.

Een prachtige overwinning met nog 1 wedstrijd te gaan op 2 mei thuis tegen de Leeuwarder Schaakcombinatie. Bij winst kan de Donger 2 zelfs nog promoveren naar de 1e klas!!

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief