Schaker Alle Vlasma aan kop

Na drie competitierondes van schaakclub De Donger is Alle Vlasma de onbetwiste leider. Hij won overtuigend van zijn verrassende concurrent Riemer Sinia. Na verovering van twee nietige pionnen zette hij een dodelijke mataanval op. Een week eerder was hij niet onfortuinlijk tegen René Wijnstra. Deze offerde een toren tegen een paard waarna hij in het eindspel tekortschoot.

De derde koploper, Reitze Koopmans zakte na twee remises enkele plaatsen. Tegen Pieter van Kammen viel hij lange tijd fanatiek maar tevergeefs aan, tegen Jaap van der Pol waren de rollen omgedraaid. Na een ware Houdini-survival herpakte Reitze zich en bedreigde het fort van Van der Pol. Een bres kon hij er niet schieten , waarna de vrede getekend werd.

De winnaars van vorige seizoen, Bernard Keizer en Cris J. Jellema, scoren tegenvallend. Na hun fel betwiste remise van vorige week pakten zij nu wel hele punten. Jellema omsingelde op sluwe en fatale wijze de koning van Frank van Bolhuis, Keizer compliceerde de stelling tegen Peter Smit met succes, tot en met verovering van de koningin.

Opvallend waren de remise van Nils Venema – met voor zijn doen secuur en rustig spel – tegen crack Durk Wassenaar en de winst van de wisselvallige Douwe Kuipers op de degelijke Gosse Wiersma.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief