René Wijnstra  in achtervolging op de top 4

In ronde 4 werden zeven partijen gespeeld. René Wijnstra speelde tegen Nils Venema en won door slordig spel van Venema een belangrijke loper. Toen even later nog een stuk verloren ging, kon Venema  zijn stelling niet meer repareren en moest in verloren stand de strijd staken.

Frank van Bolhuis en Petrus Kooistra deden in de opening niet voor elkaar onder. Even later in de partij kreeg Kooistra echter een stuk cadeau door middel van een paardenschaar. In het vervolg ruilde hij sluw en bekwaam  de stukken af waarna hij als de winnaar de arena kon verlaten.

Bauke Vroom won tegen Riemer Sinia al vrij vlot materiaal. Hij moest nog even oppassen  voor de trucen doos van Sinia, maar kon daarna de volle buit vrij snel binnenhalen.

De topper tussen Alle Vlasma en Jaap van der Pol ging na een geweigerd dame gambiet vrij lang gelijk op. Vlasma voerde de druk op de c-lijn echter op. Na een gedwongen afruil van de dames door Van der Pol beheersten  de sterke kastelen van Vlasma het slagveld, waarna zijn tegenstander opgaf wegens dreigend materiaalverlies.

De overige drie partijen eindigden in remise: Marten Koopmans-Pieter van Kammen, Douwe Kuipers-Jos Visser, Durk Wassenaar-Theo de Jong .

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archief