De Donger 2 stoomt op naar de 3e plaats

Afgelopen dinsdag moest het 2e met vier man aantreden tegen de Lege Geaën in de FSB klasse 3.

Het beloofde een spannende tweestrijd te worden omdat de ratings niet veel van elkaar verschilden. Playing captain Douwe Kuipers gaf weer de goede toon aan door z’n tegenstander Hains de Vries binnen het uur van het bord te spelen. Met een moordende aanval over de open H-lijn was er voor Hains geen houden aan en gaf hij sportief op : 1-0.

Op bord 3 ondervond Marten Koopmans meer weerstand van de sterke Cees Dotinga. Na kansen over en weer was het Marten die een giftige pion weggaf en daardoor z’n tegenstander telkens één zet voor te wezen om de mat in één te zetten. Een prachtig eindslot van een spannende partij, 2-0 dus.

Op bord 1 ondervond Gosse Wiersma de meeste weerstand van de ijzersterke Gerrit Dotinga. Na 2 uur gedegen strijd moest Gosse uiteindelijk opgeven, omdat stuk verlies niet was te voorkomen, 2-1.

Alles hing nu af van “good old” Durk Wassenaar die lang op remise leek af te stevenen. Toen er echter na 3 uur strijd een eindspel op het bord verscheen met Koning en een gelijk aantal pionnen kwam de grote schaakmeester weer in Durk naar boven. Met een onnavolgbare precisie wist hij via een aantal tempozetten de partij alsnog te winnen en de winst voor de Donger 2 binnen te halen. Tjitse Miedema bleef verbijsterd achter en kon anders niet dan Durk feliciteren, die vervolgens een geweldige nacht genoot met dromen over een Meestertitel!!

Een mooie overwinning met blijvende kans op het kampioenschap!!

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief