Vechtschaak bij De Donger

De punten waren duur op de laatste competitieronde voor kerst. Er werd elkaar zelfs geen halve punt cadeau gedaan op deze avond zonder remises.

In een marathonpartij begon coming-man Reitze Koopmans voortvarend, tegen Pieter van Kammen. Maar pas in het eindspel kwam hij door diens secure verdediging heen, tot en met een dreigende promotie van een pion tot koningin. Een avondvullende voorbeeldige aanvalspartij!

Ondertussen had ranglijstaanvoerder Alle Vlasma de handen vol aan Theo de Jong. Na enkele rookpauzes kreeg Alle de vijandelijke koning in het vizier, waarna Theo in opperste nood een paard weggaf en meteen capituleerde.

Met opportunistisch spel nam Bernard Keizer de stelling van Riemer Sinia onder vuur. Zonder succes, met zelfs verlies van een paard. Riemer ging handig veel hout afruilen en bood Bernard geen kans om het spel te compliceren. Toch verloor hij tenslotte ook een paard en daarna zelfs onverdiend de partij.

Vroegtijdig vuurwerk was er te zien op het bord van René Wijnstra en Frank van Bolhuis. Al vlot stond René overwegend maar benutte hij zijn kansen niet. Zoiets is vragen om ongelukken. Want Frank wist, na een slinkse paardensprong, met een pion de koningin te veroveren. De verbouwereerde René gaf meteen op.

Overige uitslagen: B. Vroom – J. van der Pol 1-0, P.Kooistra – C.J. Jellema 0-1, J. Visser- P. Smit 1-0.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven