Alle Vlasma lost Bauke Vroom af als nieuwe koploper

In ronde vier van de interne competitie werden zeven partijen gespeeld. Bauke Vroom speelde met wit de Engelse opening tegen Alle Vlasma waarna beiden behoedzaam te werk gingen. Om de partij niet in remise te laten verzanden speelde Vlasma enigszins riskant zijn f-pion naar voren. Vroom overzag vervolgens dat zijn toren in de vuurlinie kwam te staan  en moest daarom een tussen zet inlassen. Hierdoor werd de f-pion door die tussen zet  ineens een grote bedreiging en moest Vroom die pion slaan. Met vier stukken in de aanval  kon Vlasma daarna een mat aanval  inzetten die niet meer  gepareerd kon worden waarna Bauke opgaf.

Pieter van Kammen moest tegen Bernard Keizer een zwakke pion verdedigen. Keizer speelde echter te passief waardoor Van Kammen alsnog het initiatief kon nemen en via een schitterende afruil manoeuvre een vijandelijk kasteel veroverde waarmee hij de partij naar zijn hand zette en won.

De nog ongeslagen Gosse Wiersma speelde de befaamde Bird opening tegen Jaap van der Pol. Beide spelers kregen kansen maar verzilverden die nog  niet. In het eindspel sloeg Wiersma toe. In een pionnen eindspel met nog een toren op het bord kwam hij iets beter te staan  en dat besliste de partij in zijn voordeel.

Reitze Koopmans had een ongelukkige seizoen start en trof dit keer Riemer Sinia als opponent.  Beide partijen openden solide. Het kostte Koopmans  veel tijd om een dodelijke aanval op te zetten. Dat slaagde door een sterke combinatie die hem stukwinst opleverde. Na afruil van stukken haalde hij  met gemak de winst binnen.

Overige uitslagen: Jos Visser-Douwe Kuipers ½-½; René Wijnstra-Nils Venema ½-½;Peter Smit-Frank van Bolhuis 1-0; Marten Koopmans-Cris Jellema 1-0(R)

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archief