De Donger verliest van Philidor

Het tweede team van schaakclub De Donger kon in haar eerste bondswedstrijd niet op tegen het vierde team van grootmacht Philidor uit Leeuwarden.

Jos Visser kwam met zwart al snel onder druk te staan. Zijn verdediging bezweek onder een sterke koningsaanval.

Alle Vlasma’s partij had twee gezichten. Zijn 12-jarige(!) tegenstander Leandro Slagboom opende scherp aanvallend. Maar halverwege de partij greep hij mis en mocht daarna blij zijn met remise.

Teamcaptain Reitze Koopmans speelde met wit te passief, moest het centrum prijsgeven plus een pion en tenslotte zijn koning.

Urenlang ontzenuwde Bernard Keizer het aanvallende spel van zijn tegenstander. Tegen middernacht nam hij het heft in handen, won materiaal en ook de partij. Einduitslag: 1 ½ – 2 ½ verlies.

In de clubcompetitie blijft Alle Vlasma leider. Zijn belagers Bauke Vroom en Marten Koopmans speelden beiden remise. Vroom kon in vliegende tijdnood zijn voordeel tegen Gosse Wiersma niet verzilveren.

Koopmans was, na goed spel, onfortuinlijk tegen Pieter van Kammen.

Runner-up Cris Jellema trof in René Wijnstra een altijd felle strijder. Deze hield lang stand maar blunderde na pionverlies en gaf sportief op.

Afgeleid door een interlandwedstrijd was voetbalfanaat Douwe Kuipers niet bij de les. Tegen Peter Smit ging hij al snel ten onder.

In de hoofdgroep van de jeugdafdeling gaat Luca Wijnstra ongeslagen aan de leiding. Met gedurfd spel versloeg hij concurrent Henson Korte. Diens broer Harold blijft ook winnen, nu van Frytsen Ykema. De derde kanshebber is Peter Groen, die met veel moeite Sil Berga bedwong. Verdere uitslagen: Jasper van Dijk – Rover Coors remise, Daniël Visser – Bram Beukema 0-1, Eveline de Jager- Mika Postma remise.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven