Cris Jellema verslaat Bauke Vroom

De spanning is terug in de interne competitie. Lijstaanvoerder Bauke Vroom opende voortvarend tegen oud-kampioen Cris Jellema. Maar hij benutte zijn kansen niet en liet zijn tegenstander zelfs terugkomen. Deze won – tegen middernacht en na 70 zetten – het subtiele pionneneindspel.

Achtervolgers Pieter van Kammen en Marten Koopmans speelden een solide partij. Pieter had moeite om zijn losse pion in het centrum te beschermen. Daarna verdienden beiden de remise.

De oudste en jongste deelnemers – Gosse Wiersma en Nils Venema – speelden avontuurlijk schaak. Nils’ aanval op de damevleugel liep dood waarop Wiersma counterde, een stuk won en de winst greep.

Riemer Sinia overrompelde verrassend de sterker geachte Peter Smit. Hij zette hem zelfs mat.

Twee viertallen van De Donger en Schaakwoude speelden de zoveelste derby tussen Dokkum en de Wouden. Jos Visser vertrouwde weer eens op zijn ongewone Orang-utan opening, en met succes. Auke Postma moest buigen. Dat deden de Dokkumer krijgers Alle Vlasma en Bernard Keizer ook. Zij verloren kansloos van de gebroeders Catrinus en Menno Veenstra. Captain Reitze Koopmans won tenslotte in een marathonpartij van Kees Appel. Met het 2-2 gelijkspel had iedereen vrede.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven