Aanvallend schaak bij De Donger

De ranglijstaanvoerder van schaakclub De Donger, Bauke Vroom, was niet onfortuinlijk, toen Alle Vlasma zich tegen hem verkeek op vroeg aanvalsvuur en al twee pionnen kwijt raakte. Hij kon later zelfs een stuk missen vanwege het fatale mat-net waarmee hij Vlasma’s koning kon vangen.

Urenlang hield Gosse Wiersma Cris Jellema in bedwang, met degelijk, remise-achtig spel. Zijn koningin stond echter wat slechter dan die van Cris, waardoor tenslotte zijn mindere pionneneindspel verloren ging.

Ook de koningin van Frank van Bolhuis was van cruciaal belang, tegen Nils Venema. Zij bezorgde hem de winst van een toren en daarna van de partij.

Vader en zoon Marten en Reitze Koopmans bestreden elkaar lange tijd heel behoedzaam. Pas in de tijdnoodfase werd Reitze zo slim en slagvaardig dat hij drie pionnen won, genoeg voor de winst.

In een lange, spannende pot kwam Bernard in het voordeel tegen Pieter van Kammen. Hij won een toren, maar Pieters loperpaar waren superieur als verdedigers en zo ook in de aanval. Tegen middernacht mocht Bernard nog blij zijn met remise.

Een paardoffer tegen Christaan Houpst leverde Jos Visser weinig voordeel op. In het eindspel miste hij juist deze springer en verloor.

Aanvallend vuurwerk was te zien op het bord van Riemer Sinia en Douwe Kuipers. Net toen de ergste kruitdampen optrokken gaf Riemer pardoes een toren weg en kon opgeven.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief