Bauke Vroom blijft winnen

Niet eens met het geluk van de sterkste maar eerder met het gemak van de man-in-vorm, zo versloeg Bauke Vroom zijn tegenstander Pieter van Kammen op schaakclub De Donger. De vaak taai vechtende Pieter kreeg geen kans.

Marten Koopmans en Bernard Keizer waren in hun open aanvallende stijl aan elkaar gewaagd. Door uitstel van de rokade zat Bernard opgescheept met een lamme toren plus zwakke koning. Marten won ondanks vliegende tijdnood.

Douwe Kuipers viel als altijd fel aan maar zijn opponent Reitze Koopmans counterde koelbloedig. Deze belegering koste Douwe de kop.

Frank van Bolhuis won tegen Gosse Wiersma weliswaar een gambiet pion maar trapte al snel in een vork, met stukverlies. Partijverlies kon hij daarna niet voorkomen.

Na eindeloos mijden en ontwijken verkeek Jos Visser zich op de ruil van zijn dame tegen een toren en loper van René Wijnstra. Maar deze verloor zelf een toren, waarop remise volgde.

Durk Wassenaar vierde zijn rentree bij De Donger met een klinkende overwinning op Peter Smit, in een aantrekkelijke aanvalspartij.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief