Cris Jellema op weg naar schaakkampioenschap van De Donger

Tegen koploper Cris Jellema opende Frank van Bolhuis correct maar paste daarna niet goed op zijn pionnen. Toen hij ook nog een paard verloor en zijn mat aanval mislukte, won Jellema.

Reitze Koopmans raakte tegen Bauke Vroom al heel snel klem op zijn koningsvleugel. Hij overleefde het en kreeg, na gedwongen ruil van dame tegen wat stukken, zowaar ook nog een gewonnen pionneneindspel in handen.

Levendig was ook de partij tussen Alle Vlasma en Bernard Keizer. Zij maakten beiden geen fouten, al wist Keizer wel een overwicht op te bouwen. Bevangen door vreemde angst bood hij evenwel remise aan, wat Vlasma grif aannam.

De op papier sterkere Pieter van Kammen moest René Wijnstra ook remise aanbieden, na pionverlies en gaten in zijn stelling.

Een gelijk spel behaalden Dirk Wassenaar en Douwe Kuipers eveneens. Zij waren al volop bezig toen pas bleek dat zij elkaars (!) leesbril op de neus hadden, na een moment van krant puzzelen aan de bar. Kuipers kreeg weliswaar overwicht maar nam tenslotte beleefd één van Wassenaar’s remise-voorstellen aan.

Jos Vsser opende heel gewaagd met G4 en raakte prompt enkele pionnen kwijt. Al streed hij dapper door tegen Marten Koopmans, na torenverlies was het gedaan.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief