Dockinga verliest schaakmatch tegen Beyers Naudé

Een achttal van het Dockinga-college heeft een tweekamp gespeeld tegen het christelijk gymnasium Beyers Naudé uit Leeuwarden. Beide scholen hebben een sterke schaaktraditie. Bekende spelers als Sipke Ernst en Amir Nicolai zaten ooit op Dockinga. Nu vielen  echter twee Beyers Naudé-leerlingen op: Sven Broersma (Kollumerzwaag) en Leandro Slagboom, aan de topborden. Beiden zijn momenteel Fries kampioen in hun leeftijdsklasse en wonnen overtuigend hun beide partijen in deze dubbelrondige tweekamp. Ook hun teamgenoot Thian en de Dokkumers Folkert Tibma en Leon Ubels scoorden 100 %. Na verlies van de eerste ronde, met 6-2, kwam Dockinga in de tweede ronde goed terug, met 4-4. Opgeteld won Beyers Naudé met 10-6 en werd terecht winnaar van dit gezellige én serieuze schaaktreffen. Zij ontvingen de bijbehorende trofee uit handen van schoolleider Goos Bus. Initiatiefnemer van het evenement was meervoudig Fries kampioen Migchiel de Jong. De organisatie was in handen van schaakclub De Donger.  

Het Dockinga-team bestond uit: Berend Adema, Camiel de Jager, Remco Fennema, Hylcardo Bakker, Folkert /tibma, Johannes van der Herberg, Sven Rotteveel en Leon Ubels.

Van hen hadden Berend en Camiel de pech om tegenover Friese top-talenten te zitten. Remco creëerde wel wat kansen, maar benutte ze niet. Dit gold nog sterker voor Hylcardo, die een gewonnen partij uit handen gaf en daarna blij mocht zijn met nog een remise. Folkert raakte in beide rondes al snel achterop maar wist heel koelbloedig toe te slaan in de eindspelen. Dat laatste lukte Johannes  ook in zijn tweede pot, nadat hij de eerste roemloos had verloren. Sven Rotteveel trof een gewiekste tegenstander en wist met geluk nog een remise te halen, via de beruchte pat-stelling. Leon, onze jongste speler, schoof zijn opponent twee keer rustig maar resoluut van het bord. Deze eerste schaakwedstrijd sinds jaren smaakt naar meer. Vanuit Beyers Naudé werd dit beaamd. Wie weet ontstaat er wat moois, ook op Dockinga.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief