De Donger verslaat NEO Burgum

De schakers van De Donger 2 uit Dokkum troffen in hun thuiswedstrijd voor de Friese Schaakbond het op papier sterkere NEO uit Burgum. Aan het eerste bord kwam Alle Vlasma met zwart  al snel in de verdrukking, maar vond steeds de goede tegenzetten. Tenslotte vond hij de remisehaven.

Christiaan Houpst bouwde onverstoorbaar aan een overwicht, gaf geen kansen weg en won verdiend.

Op het derde bord raakte de koning van Reitze Koopmans al vrij snel op drift, tot halverwege de zijkant. Daar was hij een gemakkelijke prooi.

Het winnende punt werd gescoord door Bernard Keizer. Al vanaf de opening voerde hij de druk op, waarna zijn tegenstander funeste fouten ging maken.     

In de onderlinge competitie in hotel Van der Meer werd ook fel gestreden. De verschillen zijn dit jaar klein. Bauke Vroom kwam verloren te staan tegen Jan Eelkema, maar die verzuimde om de trekker over te halen. Net als in andere sporten keerden daarna de kansen en verloor Eelkema alsnog.

Kampioen Cris Jellema had de handen vol aan het verdedigende spel van crack Durk Wassenaar. Nadat hij diens koningin wist  in te sluiten was de winst echter binnen.

Ook Gosse Wiersma verloor zijn dame, tegen een toren, maar bleef gevaarlijk in de aanval tegen Jos Visser. Pas nadat deze zijn promoverende pion onschadelijk maakte gaf Wiersma zich gewonnen.

Nieuw lid Hein Bauke Visser won voor de derde keer op rij. Slachtoffer van zijn actieve spel was dit maal Riemer Sinia, die na kwaliteitsverlies sportief opgaf.

Overige uitslagen: Jaap van der Pol – Marten Koopmans 0-1, Peter Smit – Douwe Kuipers remise.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven